juf Hania wel

Nèt voor Mijke op de fiets wil stappen, zegt Tom dat hij naar het toilet moet voor een grote boodschap. “Ik moet poepen”, zegt hij dan, maar ja, dat staat zo smerig op Facebook. Hoe ongelukkig het tijdstip ook gekozen is, resultaten behaald in het verleden tonen aan dat je dit soort dingen beter als serieuze dreiging kunt zien. Wachten is vaak een slechte optie.

Sinds een paar weken heeft Tom echter niet meer zo’n plezier in dit karweitje in het kleine kamertje. Als voorbereiding op de Grote School moet hij namelijk zelf zijn derrière reinigen (kont afvegen). Iets wat ontzettend lang duurt, en waar hij nog erg onhandig in is.

Om de druk wat te verlichten (woordspeling!) biedt mama direct aan dat ze wel zal helpen. Ze doen het samen. Wat er waarschijnlijk in de praktijk op neer was gekomen, dat de instructies direct opgevolgd zouden worden door moeder, om zo nog maar eens het goede voorbeeld te geven en bovendien het proces te versnellen met honderden procenten.

Tom had echter een beter idee: “Ik ga wel bij juf Hania poepen, die veegt nog wèl mijn kont af”.

Zo gezegd, zo gedaan.

(zoals verschenen op Facebook op 1 oktober 2014)

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *